Egy ápoló azt állítja, felesége és hat gyereke, köztük négyes ikrei haltak meg egy izraeli támadásban

2024. augusztus 22. – 06:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy gázai kórházban dolgozó ápoló szerint felesége és hat gyereke – köztük négyes ikrei is meghaltak egy izraeli támadásban a Gázai övezet központjában. „Az egész családomat egy pillanat alatt kiirtották” – mondta Ashraf El Attar a BBC-nek.

Az ápoló szerint a családja Deir-al-Balah-i otthonát vasárnap kora reggel érte a támadás. Ő kisebb sérüléseket szenvedett. Az ápoló részletesen elmesélte a támadást: reggel 6 óra körül éppen munkába készült, amikor meghallotta a riasztás hangját, és hirtelen elvesztette az eszméletét. Amikor magához tért, erős fájdalmai voltak, addigra a házuk romokban hevert, az összes külső fal leomlott. Az apa szerint a támadás váratlanul érte őket. A bombázásban meghalt felesége, 15 éves fia, egy éves kislánya és 10 éves négyes ikrei.

Izrael bár a konkrét támadást nem kommentálta, de azt elismerte, hogy csapatai a városban vannak, de állításuk szerint csak fegyveres csoportok tagjait veszik célba. Izrael a civil halálesetekért a Hamászt teszi felelőssé – aki szerinte harcosokat, fegyvereket, alagutakat és rakétákat helyez el lakónegyedekben.

Az izraeli hadsereg még szombat reggel a Gázai övezet középső részén lévő Zavaida városát is bombázta, a támadásban a Guardian szerint legalább 15 palesztin vesztette életét. Az izraeli hadsereg evakuálási parancsot adott ki a város térségére, mondván, hogy militánsok onnan rakétákat lőttek ki az izraeli csapatokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!