Egy libanoni épületet is izraeli bombatalálat ért szombaton

2024. augusztus 17. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább kilenc ember meghalt és öten megsebesültek a dél-libanoni Nabatíje városában egy lakóházat ért izraeli légicsapásban szombaton – közölte a libanoni egészségügyi minisztérium, amely szerint egy nő és két gyerek is van az áldozatok között.

Az izraeli hadsereg szerint a légicsapás célja a Hezbollah fegyveresei által használt fegyverraktár volt. Az AP hírügynökségnek viszont három áldozat nagybátyja azt nyilatkozta, hogy nem voltak fegyverek az épületben, csak építkezéshez és más célokra használt fém alapanyagokat tároltak ott, az áldozatok nagy része pedig az épületben elszállásolt gyári munkás volt.

A térségben nőtt a feszültség az elmúlt hetekben, miután a Hezbollah libanoni síita mozgalomnak tulajdonított rakétacsapásban életét vesztette 12 gyermek és tinédzser az izraeli megszállás alatt álló Golán-fennsíkon. Izrael válaszul megölte a Hezbollah egyik vezető parancsnokát Bejrút külvárosában. Erre a Hezbollah megtorlást helyezett kilátásba csakúgy, mint Irán, amiért Teheránban meggyilkolták Iszmail Haníjét, a Hamász palesztin terrorszervezet politikai vezetőjét.

Az izraeli hadsereg szombat reggel a Gázai övezet középső részén lévő Zavaida városát is bombázta, a támadásban a Guardian szerint legalább 15 palesztin vesztette életét. Az izraeli hadsereg evakuálási parancsot adott ki a város térségére, mondván, hogy militánsok onnan rakétákat lőttek ki az izraeli csapatokra. A Guardian azt nem tudta egyelőre megerősíttetni, hogy Zavaida városára vagy annak egyes részére érvényes volt-e az evakuálási parancs. Az izraeli csapás egy épületet és a mellette lévő raktárat érte, ahol az AP hírügynökség szerint Gáza más részeiről elmenekült palesztinok voltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!