Lövöldözés volt egy boszniai iskolában, három ember meghalt

2024. augusztus 21. – 12:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hárman meghaltak, egy ember pedig súlyosan megsebesült szerdán a nyugat-boszniai Sanski Most egyik gimnáziumában, ahol egy iskolai dolgozó tüzet nyitott a tantestületi gyűlésen részt vevő tanárokra – közölte rendőrségi nyilatkozatokra hivatkozva az Oslobodjenje című napilap.

A lövöldözés tényét Adnan Beganović, a helyi rendőrség szóvivője erősítette meg a lapnak. Azt is közölte, hogy a történtek részletei még nem tisztázottak, részletesebben a helyszínelés elvégzése után tud nyilatkozni. A szóvivő nem árulta el, ki lőtt a tanárokra, az Oslobodjenje tudni véli, hogy egy, az iskolában dolgozó kisegítő munkásról van szó – írta az MTI.

A boszniai N1 Info portál beszámolója szerint az áldozatok között van az iskola igazgatója, egy angol nyelvtanár és az iskolatitkár. A lövöldöző a jelentések szerint az iskola gondnoka volt, aki a gyilkosságok elkövetése után megpróbált öngyilkos lenni. A gyanúsítottat lőtt mellkasi sebbel kórházba szállították.

A források szerint a gondnoknak folyamatos vitái voltak az iskola vezetésével, és korábban diszkriminációra panaszkodott. A hírek szerint fegyelmi eljárás volt ellene folyamatban, A jelentések szerint a gyanúsított mentális problémákkal küzd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!