Két brit nő majomkínzásról szóló fotókkal és videókkal kereskedett, a felvételeket Telegramon osztották meg

2024. augusztus 20. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 56 éves brit nő bűnösnek vallotta magát abban az évek óta tartó állatkínzási ügyben, amelynek résztvevői Indonéziában és más ázsiai országokban élőknek fizettek azért, hogy családjuktól elszakított majmokat kínozzanak meg, és erről készítsenek képeket, illetve videókat, írja a BBC.

A brit lap újságírói által leleplezett nemzetközi hálózat tagjai kezdetben a Youtube-on, később pedig a Telegramon osztották meg a különösen kegyetlen állatkínzásokról szóló felvételeket. A mostani eljárásban szereplő 56 éves nőt azzal vádolják, hogy olyan cikket közölt a közösségi médiában, amely a védett állatnak számító hosszúfarkú makákók kínzására, illetve az ebben való részvételre buzdított. Egy esetben 10 fontot (kb. 4600 forintot) fizetett egy fiatal makákó megkínzásáért, egy PayPal-számlára.

A vele kapcsolatos ítélet október végén várható, amikor egy, a nemzetközi állatkínzási ügyben érintett másik nőt is elítélhetnek a worcesteri bíróságon. A BBC tényfeltáró újságírói először az egyik legnagyobb, állatkínzásokkal kapcsolatos Telegram-csoport bejegyzéseit vizsgálták, ahol érdeklődők százai gyűltek össze. Szélsőséges kínzási ötleteket osztottak meg egymással, illetve itt keresték azokat az indonéz, és más ázsiai országokban élő jelentkezőket is, akiket megbíztak a sokszor a családjuktól elszakított kölyökmajmok halálával járó bűncselekmények elkövetésével és lefilmezésével.

A felbujtásra szolgáló cikket készítő brit nőt azzal is vádolják, hogy 2022. március 14. és 2022. június 16. között egy majomkínzást bemutató képet és 26 videót küldött szét az erre az állatkínzásról szóló, zárt csetcsoportokba. Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb csoportos állatkínzási ügyében érintett másik brit nő a vád szerint 22 fotót és 132 videót osztott meg, a két nő hálózatban betöltött szerepét egy évig tartó vizsgálat tárta fel, a brit rendőrség nyomozása több mint egy évig tartott. Ennek eredményeként a vádlottak húsz elektronikus eszközéről több ezer olyan fájlt töltöttek le, amelyek bizonyítékként szolgálhatnak velük szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!