Kigyulladt egy lipcsei óriáskerék, 25-en megsérültek a magasban

2024. augusztus 18. – 08:46

Kigyulladt egy lipcsei óriáskerék, 25-en megsérültek a magasban
Az égő kerék – Fotó: spm-gruppe / dpa via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy huszonöten szenvedtek sérülést a lipcsei Highfield-fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűzben szombaton este – közölte Josephine Sader, a német rendőrség szóvivője az MTI szerint.

Az óriáskerék két gondolája – egyelőre ismeretlen okok miatt – este kilenc óra tájékában kigyulladt és teljesen kiégett. Az emberek többsége könnyebb füstmérgezést kapott, négyen azonban megégtek, egy ember pedig esés következtében sérült meg. A hatóságok szerint legalább négy rendőr is van a sérültek között.

A szemtanúk egyike arról számolt be, hogy hirtelen az óriáskerék elkezdett gyorsabban forogni, míg az égő gondolák legfelülre nem kerültek, aztán – mint fogalmazott – „síri csönd állt be”.

Az éppen akkor színpadon fellépő Ski Aggu művésznevű rapper később az Instagramon azt írta, hogy megsúgták neki, semmi esetre se szakítsa meg a műsort, hogy elkerülhessenek egy tömegpánikot. Mint írta, szerencsére ezt sikerült elérni. „Köszönöm, hogy mindannyian nyugodtak maradtatok és ezzel sikerült elkerülni valami rosszabbat” – tette hozzá.

A Störmthal-tó mellett rendezett fesztiválon mintegy 30 ezren vettek részt, a rendezvényt a tűzesetet követően csaknem két órára megszakították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!