Apja is próbálta kimenteni a 13 éves magyar fiút, aki belefulladt egy norvég folyóba

2024. augusztus 15. – 08:11

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletek derültek ki a norvégiai Bondhuselva folyóba fulladt 13 éves magyar gyerek ügyében szerdán, miután a helyi rendőrkapitány is nyilatkozott az RTL Híradójának. Elmondása szerint az országba nyaralni érkező fiút az első egységek kiérkezése előtt az apja és egy másik felnőtt is próbálták kimenteni, de nem jártak sikerrel.

Sigurd Børve azt mondta, a család a folyó melletti, népszerű turistaútvonalon sétált, amikor a gyerek előrement, hogy egy, a folyóban lévő kőre állva lefényképezzen valamit, de elvesztette az egyensúlyát, és a vízbe esett. Az erős sodrású folyóban egyből elragadta az áramlat, néhány méter után el is süllyedt.

Apja a riasztás után bő negyedórával megérkező egységek előtt megpróbálta kimenteni a gyereket, de ez végül csak két óra múlva sikerült a második riasztott csapatnak.

A család három hétre ment ki Norvégiába, a jövő hétvégén jöttek volna haza. A külügy az RTL Híradójának elmondta, már kapcsolatban vannak a sárvári családdal, és készek minden lehetséges segítséget megadni a hozzátartozóknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!