Joe Biden azzal viccelődött a Fehér Házban, hogy ő is elmegy online tartalomgyártónak

2024. augusztus 15. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán a Fehér Ház Indian Treaty Room nevű termében tartották meg az amerikai elnöki rezidencia első influenszerkonferenciáját, ahol 100 online tartalomgyártó és iparági szereplő mondhatta el a véleményét a legfelsőbb szinten olyan kérdésekben, mint a mesterséges intelligencia, az online adatvédelem és a szektor szabályozása. A konferencián Joe Biden amerikai elnök is megjelent, aki szokatlanul felszabadultan viccelődött a tartalomgyártókkal, és egyebek mellett arról beszélt, hogy teljesen átformálhatják a tömegkommunikációt – írja a CNBC.

Biden a konferencián elmondta, pár hónappal ezelőttig nem igazán érdekelték a tartalomgyártók, de miután az unokája azt mondta neki, hogy a közösségi média minden eddiginél több ember előtt nyitotta ki az ajtót, hogy tömegeket érhessen el, rájött, hogy érdemes foglalkozni velük. Ezért is szervezte meg ezt a konferenciát, ami egészen korszakalkatónak tűnik akkor, amikor az amerikai törvényhozás nagy része az internet alapvető működésével sincs tisztában.

A kezdeményezés jól illeszkedik a Fehér Ház azon törekvései közé, amelyekkel a digitális bennszülötteket igyekeztek elérni az elmúlt években. Franklin Graves, a konferencia egyik résztvevője, aki a techszektorban dolgozik ügyvédként, a CNBC-nek arról beszélt, hogy ezzel olyan lehetőségeket adnak a tartalomgyártóknak, amelyek a hagyományos médiumok és a szórakoztatóipar előtt évtizedek óta nyitottak. Amire szükség is van, mert az őket érintő szabályozási kérdések bonyolultak, és

a nagy részükre jelenleg nem létezik megoldás, legyen szó a nagy techcégek és a közösségi média kordában tartásáról vagy a mesterséges intelligenciáról.

Biden szerint a hagyományos médiában egyre inkább az a cél, hogy bármi áron megszerezzék a kattintásokat, a tartalomgyártóknál viszont nem, ezért jobban bíznak is bennük. Szerinte ezt a bizalmat nem vehetik készpénznek, mert az emberek egyre több hazugságot hallanak, és nehezen tudják eldönteni, hogy kinek hihetnek. Az elnök hozzátette, a tartalomgyártók új szemléletet hoznak a tömegkommunikációba, és azt mondta, egyértelműen övék a jövő. Aztán viccesen megjegyezte, hogy azért hívta meg őket, mert éppen munkát keres.

Az elnök ezen túl is váratlanul felszabadultnak tűnt, azzal is viccelődött, hogy csak 40 évesnek néz ki, és a a hagyományos sajtó szintén meghívott képviselőinek is odaszúrt. Őket egyébként nem is engedte kérdezni a felszólalása után, mert nem akart itt is a külpolitikáról beszélni, és amikor valaki mégis bekiabált valamit a venezuelai politikáról, az egész társaságot kivezették a teremből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!