Streamingszolgáltatása szerződési feltételeire hivatkozva kerülné el a pert a Disney, miután meghalt az orlandói vidámpark egyik vendége

2024. augusztus 14. – 21:13

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos anafilaxiás rohamot kapott, majd kórházba szállítása után meghalt egy nő, aki férjével ebédelt az orlandói Disney World vidámparkban, 2023-ban. Mint később kiderült, az étteremben véletlenül diófélék és tejszármazékok kerültek azokba az ételekbe, amelyeket az ezekre allergiás vendégeknek is ajánlottak, ami végzetes volt a Kanokporn Tangsuan nevű nő számára.

Férje 50 ezer dollárt (kb. 18 millió forint) meghaladó kártérítésért indítana pert a Disney-vel szemben. A cég viszont arra hivatkozva kényszerítené peren kívüli egyezségre Jeffrey Piccolót, hogy 2019-ben elfogadta a Disney+ streamingszolgáltatás általános szerződési feltételeit, amikor elkezdte az egy hónapos próbaidőt, és a feltételek közt szerepelt az is, hogy az ügyfelek jogvitáikat az úgynevezett választottbíráskodás keretében rendezik. Ez a jogi lehetőség nem hagyományos esküdtszéki tárgyalást jelentene, hanem egy harmadik fél által felügyelt eljárást, amely független a bíróságoktól.

A szórakoztatóipari óriáscég másik érve a Disney World belépőjegyének megváltásával kapcsolatos, ebben ugyanis szintén a peren kívüli egyezség felé terelik a vendégeket az esetleges jogviták esetén. A cikkben idézett szakértők szerint a Disney+ próbaidőszakának kezdetekor elfogadott szerződési feltételekre való hivatkozás gyenge lábakon áll, a második védelmi vonal viszont valóban lehetővé teheti a Disney számára, hogy a cégnek kedvezőbb feltételek mellett, a nyilvánosság kizárásával folytassák le az eljárást Jeffrey Piccolo felesége halálának ügyében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!