Hotelre zuhant egy elkötött helikopter Ausztráliában

2024. augusztus 13. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt annak a helikopternek a pilótája, aki rázuhant egy ausztráliai hotelre, írja a BBC. A baleset hétfő hajnalban történt Cairns városában, és kiderült, hogy a pilóta a baleset előtt a kollégáival bulizott, majd ezután vitte el engedély nélkül a Nautilus Aviation túratársaság helikopterét.

A cég közleménye szerint a pilótának volt engedélye Új-Zélandon, de sosem repült még Ausztráliában. A buli nem hivatalos céges rendezvény volt, hanem a pilóta kollégái szervezték annak örömére, hogy a férfit nemrég előléptették földi személyzeti pozícióba a vállalat másik főhadiszállásán.

Miután a férfi lezuhant a helikopterrel, a hotelben tűz ütött ki, és evakuálni kellett mind a 400 vendéget és a személyzetet is. A balesetben a férfi azonnal életét vesztette. Más utasa nem volt. Egyedül két idős vendéget kellett kórházba szállítani, de az ő állapotuk stabil.

A baleset szemtanúi elmondták, hogy a helikopter esős időben, kivilágítatlanul, rendkívül alacsonyan repült. A Queenslandi Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helikopter két rotorlapátja a becsapódás során leszakadt, egyik a sétányon, a másik pedig a szálloda medencéjében landolt.

Cairns városa az északi Queenslandben található, és népszerű turisztikai célpont a Nagy-korallzátony közelsége miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!