Légicsapást mért Izrael a Hamász egyik rejtekhelyére

2024. augusztus 10. – 07:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász által ellenőrzött gázai polgári védelem szerint több tucat ember meghalt egy gázai iskolában lévő óvóhelyet ért izraeli légicsapásban. Az izraeli hadsereg (IDF) közölte, hogy szombat hajnalban légiereje (IAF) a Hamász terroristái és parancsnokai számára rejtekhelyül szolgáló központra. A Hamász szerint a Daraj kerületben végrehajtott csapásban legalább 90 ember meghalt és tucatnyian megsebesültek, írja a BBC, de a híroldal független forrásokból nem tudta megerősíteni az áldozatok számát.

Az izraeli hadsereg (IDF) közölte, hogy „célzott csapást mért a Hamász terroristáira”, akik az al-Taba'een iskolában létrehozott központban tevékenykedtek. A hét elején az Izraeli védelmi erő már közölte, hogy célba veszi a Hamász parancsnoki és irányító központjait két gázai iskolában. „A csapást megelőzően számos lépést tettünk a civilek sérüléseinek csökkentésére, többek között precíziós lőszerek, légi megfigyelés és a hírszerzési információk felhasználásával” – közölte az IDF.

Az IDF pénteken újabb katonai akciót indított Hán Júniszban, a Gázai övezet második legnagyobb városából ismét menekültek indultak meg a védettebbnek mondott Rafah és al-Mavaszi felé, ahol már 1,9 millió ember zsúfolódott össze.

Izrael a Hamász által tavaly október 7-én háromezer fegyveresével végrehajtott véres támadás után indított katonai akciót a Gázai övezetben, azzal a céllal, hogy felszámolja a Hamász fegyveres erejét. A tíz hónapja tartó háború a Gázai övezetben humanitárius katasztrófához vezetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!