Négy idős páciensének meggyilkolásával és az otthonaik felgyújtásával vádolnak egy berlini orvost

2024. augusztus 7. – 21:57

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölésekkel, ezen belül pedig beteggyilkosságokkal és felderítetlen ügyekkel foglakozott doktori disszertációjában az a 39 éves orvos, akit azzal gyanúsít a német rendőrség, hogy az elmúlt hónapokban négy páciensével végzett, írja az RBB24 portál.

Az őrizetbe vétele előtt végstádiumú betegekkel foglalkozó, úgynevezett palliatív ellátást végző orvoscsoport tagjaként tevékenykedő férfi a gyanú szerint először egy 87 éves nővel akart végezni, majd felgyújtani a lakását. A tűzoltók kiérkezése után sikerült kimenteniük a nőt, akit újra kellett éleszteni, ám később a kórházban meghalt, és három szomszédja is megsérült a tűzben.

Július elején kísértetiesen hasonló eset történt egy 76 éves áldozat otthonában, amelyet szintén megpróbált felgyújtani az orvos, ám a tűz kialudt. Szintén a gyanú szerint, július közepén egy 94 éves beteggel végzett annak lakásában, majd felgyújtotta a konyhát, végül pedig szintén ezt az orvost gyanúsítják azzal az esettel is, amelyben július végén egy 74 éves beteggel végezhetett, majd az ő otthonát is felgyújtotta.

Sebastian Büchner, az ügyészség szóvivője szerint egyelőre ismeretlenek a férfi indítékai, ahogy tettei sem bizonyítottak, és az emberölés módszereit is vizsgálják. Büchner hozzátette, annak lehetősége is felmerült, hogy az áldozatok saját kérésére végzett velük az orvos, de ebben az esetben különös körülmény lenne, hogy mind a négyük otthonát megpróbálta felgyújtani az orvos, aki egyelőre nem tett vallomást.

A jelenleg zajló nyomozás a 39 éves férfi korábbi munkahelyeire is kiterjed, hiszen előzőleg többek közt Berlinben, Észak-Rajna-Vesztfáliában és Hessenben is tevékenykedett. Legutóbbi munkahelye, egy berlini ápolási szolgálat vezetése érthetetlennek és mélyen megdöbbentőnek nevezte az ügyet. Mint a hírportál kérdésére elmondták, mindenben együttműködnek az ügyészséggel a tények feltárása érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!