Több ország is felszólította az állampolgárait, hogy hagyják el Libanont, Magyarország a tartózkodás azonnali megszakítását javasolja

2024. augusztus 4. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Több ország arra szólította fel az állampolgárait, hogy hagyják el Libanont, az Egyesült Államok azt javasolta, hogy a leghamarabb elérhető megoldást válasszák erre, írja a BBC.

Egyre nagyobb az esélye annak, hogy a közel-keleti konfliktus fokozódik, Irán ugyanis súlyos megtorlást helyezett kilátásba Izrael ellen a Hamász politikai vezetője, Iszmail Hanije megölése miatt. Hanije néhány órával azután halt meg, hogy Izrael szintén végzett a Hezbollah vezető parancsnokával, Fuad Sukrral Bejrútban.

Nemrég érkezett a hír, hogy nyugati források tartanak attól, hogy Irán és a Hezbollah meg fogja támadni Izraelt, ezért minél előbb menekítenék ki az országból a saját állampolgáraikat. Az Egyesült Államok és más nyugati országok továbbra is próbálják enyhíteni a feszültséget a régióban. Közben azonban az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Svédország, Franciaország, Kanada és Jordánia felszólította állampolgárait, hogy mielőbb hagyják el Libanont, mivel Bejrútban, az ország egyetlen kereskedelmi repülőterén egyre több járatot törölnek.

Frissítés: A Portfolio megkeresésére a magyar Konzuli Szolgálat elmondta, hogy javasolják a Libanonba történő utazások elhalasztását, a Libanonban tartózkodók útjának azonnali megszakítását, és azt is, hogy mielőbb szervezzék meg a visszautazásukat. Ehhez hasonlóan a Külgazdasági és Külügyminisztérium Iránt július elején az utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!