Trump megvédte a régi macskás nős megjegyzése miatt bírált alelnökjelöltjét

2024. július 30. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államokat „egy rakás gyermektelen macskás hölgy vezeti, akik szerencsétlenek a saját életük és az általuk hozott döntések miatt, és ezért az ország többi részét is szerencsétlenné akarják tenni” – ezt még 2021-ben mondta J. D. Vance ohiói szenátor, aki azóta Donald Trump alelnökjelöltje lett, és habár a mondatok korábban, még a szenátorjelölti kampányában hangzottak el, azok most újra előkerültek a friss jelöltség után. J. D. Vance itt Kamala Harrisre és más demokrata női vezetőkre gondolt – Harris pedig azóta elnökjelöltté is vált.

Az amerikai sajtó és hírességek – köztük Jennifer Aniston – is írtak Vance mondatairól, ezekre pedig hétfőn Donald Trump is reagált. Azt mondta a Fox Newsnak adott interjújában, hogy Vance csak szereti a családokat, és csak próbálta megmutatni, mennyire értékeli a családdal járó értékeket, ugyanakkor Trump azt is megjegyezte, véleménye szerint a gyermektelen felnőttek is lehetnek ugyanolyan jók vagy akár jobbak, mint akik szülővé válnak, írja a BBC.

„Ő egy nagyon érdekes családi helyzetben nőtt fel, és úgy tapasztalta, hogy családban lenni jó dolog. És én nem hiszem, hogy bármi rossz van abban, hogy ezt mondta. Amit mondott mindössze csak annyit jelent, azt hiszem, hogy szereti a családi létet.”

Arra a kérdésre, hogy kezeskedik-e Vance-ért, és továbbra is nagyszerű választásként gondol-e rá, Trump azt felelte, hogy „Vance-nek óriási támogatottsága van, és különösen így van ez egy bizonyos csoportban – azoknál, akiknek fontos a család.” J. D. Vance múlt héten azt mondta, természetesen szarkasztikus megjegyzés volt ez a részéről, és nem a gyermektelen embereket szerette volna bírálni, hanem a demokratákat, akik szerinte család- és gyermekellenesek.

Kamala Harris elnökjelölt mozaikcsaládként él férjével, Doug Emhoff ügyvéddel és a férfi két gyerekével, vér szerinti gyermeke nem született. Emhoff volt felesége „szerető, gondoskodó, végtelenül védelmező” társszülőként jellemezte Harrist. Vance az őt ért kritikákat követően pénteken azt mondta: „a legjobbakat kívánom mostohagyermekeinek, Kamala Harrisnek és egész családjának. Nem az a lényeg, hogy ő kevesebb lenne. A lényeg az, hogy a pártja olyan politikát folytat, amely mélységesen gyermekellenes”.

Trumpnál rákérdeztek arra is, hogy hajlandó-e vitázni Harrisszel szeptember 10-én, amin korábban Joe Bidennel kellett volna összemérnie magát. „Valószínűleg a végén vitázni fogok” – mondta Trump a Guardian szerint. „De amellett is tudok érvelni, ha mégsem teszem meg”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!