Donald Trump: Én nagyon nyitott gondolkodású vagyok, de az olimpiai megnyitó szégyen volt

2024. július 30. – 07:24

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump azt mondta a párizsi olimpia megnyitójáról, hogy „szégyen” volt, írja az AFP. Nem ő az egyetlen, akinél kiverte a biztosítékot az új szintre emelt nyitóünnepség, többen felszólaltak amiatt, hogy szerintük Leonardo da Vinci Utolsó vacsoráját parodizálta ki az egyik jelenet, holott a szervezők szerint nem erről, hanem a görög Dionüszosz interpretációjáról van szó.

„Nagyon nyitott gondolkodású vagyok, de szégyennek tartom, amit tettek” – mondta Trump a Fox Newsnak.

Katolikus csoportok, francia püspökök és jobboldali szereplők többen is elítélték a kérdéses jelenetet, amelyben táncosok, drag queenek és egy DJ vett részt olyan pózokban, amelyek az utolsó vacsora ábrázolására emlékeztetnek.

Amikor Laura Ingraham, a Fox News műsorvezetője megkérdezte Trumptól, hogy mi lenne, ha a 2028-as Los Angeles-i olimpia idején ő lenne az elnök. A republikánus politikus azt mondta: biztosan nem lenne ilyen ábrázolása Az utolsó vacsorának.

A 2024-es párizsi olimpia hivatalos X-oldala szerint azonban nem is Da Vinci festményét szerették volna imitálni: a megnyitó estjén posztolt bejegyzésükben azt írják, „a görög Dionüszosz interpretációja tudatosítja bennünk az emberek közötti erőszak abszurditását”. A hivatalos oldal nem írt arról, hogy pontosan melyik festményt akarták utánozni, az X-en terjedő posztok szerint Az istenek ünnepe című festményről lehet szó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!