Izrael volt magyarországi nagykövet-helyettesének több rokona is meghalt a Hezbollah focipályát ért támadásában

2024. július 29. – 06:58

Másolás

Vágólapra másolva

Fares Saeb, Izrael volt magyarországi nagykövet-helyettesének családjából öt gyerek halt meg abban a szombati rakétatámadásban, amelyet a Hezbollah mért a Golán-fennsík egy településének focipályájára, írja a Hetek értesülése alapján a Hvg.hu.

A híroldal beszámolója szerint Fares Saeb drúz származású izraeli diplomata nyolc évig dolgozott az izraeli külügyminisztériumnál, ebből két évet Magyarországon töltött nagykövet-helyettesként, valamint 2017 és 2019 között első beosztottként.

Fares Saeb az X-oldalán számolt be a családi tragédiáról, azt írta, a meggyilkolt gyerekek közül négyen a nagymamája vonaláról származtak, egy gyerek pedig az ő közvetlen rokona volt. Majd hozzátette: „a Hezbollahot el kell törölni”, Libanonnak pedig ki kell állnia az „iráni söpredékkel” szemben, különben megfizetik az árát.

A Hezbollah libanoni terrorszervezet szombaton rakétacsapást mért a Majdal Samsz nevű, drúzok lakta település focipályájára, ahol éppen gyerekek játszottak. Összesen 12-en haltak meg, és további 30-an sebesültek meg a támadásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!