Vizsgálati fogságba került a megölt szlovák kézis párja

2024. július 26. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

A 44 éves Cs. György vizsgálati fogságba helyezéséről döntött pénteken a Nagyszombati Járási Bíróság, miután a férfivel szemben párja, a 35 éves Simsik Cyntia kézilabdázó megölése ügyében indítottak eljárást, írja az Új Szó. A férfi korábban a szlovák Pénzügyi Hatóság rendőreként dolgozott, amennyiben pedig bebizonyosodik, hogy ő ölte meg a DVSC korábbi játékosát, várhatóan 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre számíthat.

A pénteki döntésről szóló beszámoló szerint Cs. nem válaszolt az újságírók kérdéseire, és a kezében lévő papírokkal takarta le az arcát, miközben a tárgyalóterembe kísérték.

A sportoló holttestét hétfőre virradó éjszaka találták meg egy nagymegyeri családi házban. Korábban azt hitték, hogy eltűnt, ezért a rendőrség napokig kereste. A Telexnek a Polgárőrség Szlovákia – Občianska stráž Slovenskej republiky civil szervezet polgárőre, Szedlák Krisztián azt mondta, Simsik élettársa azt állította, hogy a nő nincs otthon, és bár a hatóságok ezt kérték, Cs. György nem engedte meg, hogy átvizsgálják a házat arra hivatkozva, hogy ő ezt már megtette, de nem talált semmit.

Simsik Cyntia halálhírét először korábbi csapata, a Debrecen erősítette meg, amelyben 2013 és 2015 között játszott, ez idő alatt összesen 38 tétmeccsen lépett pályára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!