Késelt és túszokat ejtett, hogy bebizonyítsa, nem halott

2024. július 26. – 13:22

Késelt és túszokat ejtett, hogy bebizonyítsa, nem halott
A késes támadást elkövető férfi, az elfogása után – Fotó: Wionews

Másolás

Vágólapra másolva

Több embert megkéselt és túszokat is ejtett egy indiai férfi, hogy bizonyítsa, tévesen küldtek a nevére szóló halotti bizonyítványt a hatóságok. Az RTL beszámolója szerint a férfi attól félt, hogy hamarosan elveszíti a házát, mert az adminisztratív hiba miatt lefoglalja majd a kormány.

A július 19-én történt esetről szóló hírek szerint Baburam Bhil azután rontott be egy rádzsasztáni iskolába, hogy előzőleg minden eszközzel igyekezett bebizonyítani, hogy életben van, de a hatóságok nem hittek neki. Végül késsel és egy benzines palackkal ment be az iskolába, ott megtámadott egy szülőt, megkéselte az igazgatót és az egyik tanárt, illetve több diákot és tanárt túszul ejtett. A rendőrség jelenleg vizsgálja a férfi állításait és elmeállapotát.

A tévesen kiállított halotti bizonyítványokkal kapcsolatos probléma nem ismeretlen Indiában a helyi média szerint. Tavaly novemberben egy hetvenéves férfi „Életben vagyok” feliratú táblával sétált Agra városában, miután márciusban őt is tévesen nyilvánították halottá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!