Románia légterében járt három orosz drón, amely Odesszát célozta

2024. július 25. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

38 drónnal támadta Oroszország szerdán Ukrajnát. Az iráni gyártmányú Sahid-drónok közül három Romániát is elérte – írta az ukrán hadseregre hivatkozva az Oroszországból kitiltott, így külföldről működő orosz nyelvű Meduza.io.

Keddről szerdára virradóra a román védelmi minisztérium már kiküldte F-16-osait a térségbe – írta a Newsweek. A hatóságok a határ román oldalán lévő, a Duna mentén fekvő Plauru településen kutatnak a lezuhant drón után. Innen felvétel is készült, amelyen látható, hogy az ukrán oldalt valóban találat érte:

A 38 drónból 25-öt megsemmisített az ukrán légvédelem – közölte az ukrán hadsereg szóvivője. Mikola Olescsuk elmondása szerint a drónok az ország délnyugati részén, Odessza megyében polgári infrastruktúrát céloztak és okoztak közelebbről nem részletezett károkat. Eközben a légvédelem készültségben volt az ország több megyéjében is.

Az egyik találat Izmail járást érte el, kigyulladt egy hivatali épület, találat ért egy kikötőt, de kórházba csak egyetlen ember került. A becsapódás nem messze a román határtól történt, a három orosz drón az ukrán erők szerint átkeveredett Romániába is.

Az ukrán Unian úgy tudja, a határ romániai oldalán élők közül többen jelentették, hogy drónok hallhatók a közelben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!