Klímaaktivisták ragasztották magukat a frankfurti reptér kifutójához

2024. július 25. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva


Klímaaktivisták akciója miatt felfüggesztették a forgalmat a frankfurti nemzetközi repülőtéren – írja az MTI a német hatóságok reggeli közleménye alapján. A német Letzte Generation (Utolsó Generáció) csoport tagjainak a korai reggeli órákban sikerült bejutniuk legnagyobb német repülőtérre, majd odaragasztották magukat a kifutóhoz.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írja, a demonstráció miatt több mint 50 repülőgépet kellett átirányítani. A lap szerint a reptéren már helyreállt a forgalom, a helyszínen nyolc embert tartóztattak le.

A csoport több X-posztban is beszámolt a csütörtöki tüntetésről:

Nem ez az első, és nem is utolsó ehhez hasonló akciója a Letze Generation mozgalomnak. Szerdán reggel a Bonn-Köln reptér forgalma állt le miattuk. A csoport az X-en azt írta, hogy a következő hetekben világszerte folytatják a repülőterek elleni akcióikat, amelyekkel azt akarják elérni, hogy 2030-ra világszerte kivezessék a fosszilis tüzelőanyagok használatát.

Az „olaj öl” jelszó alatt tüntető klímaaktivisták Európa-szerte, Oslótól egészen Barcelonáig bénítanak meg reptereket az üdülő szezon kellős közepén. Az Extinction Rebellion holland ága, amely szerdán csatlakozott a tiltakozásokhoz, azt mondta, hogy szombatra további akciókat terveznek legalább hét ország repülőterein.

Az olyan országok hatóságai, mint az Egyesült Királyság és Németország, keményen fellépnek a repülőtéri tüntetések ellen, és szigorúbb büntetéseket sürgetnek az aktivisták ellen.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!