Az Adidas bocsánatot kért Bella Hadidtól, akit eltávolítottak a müncheni olimpiai cipőt reklámozó kampányukból

2024. július 24. – 17:31

Másolás

Vágólapra másolva

Miután az Adidas ejtette Bella Hadid amerikai modellt egy olimpiai cipőt reklámozó kampányból, a német világmárka Instagramon kért bocsánatot Hadidtól – írja a Euro News.

Az SL72 cipőt még az 1972-es olimpiára tervezték, és most dobják újra piacra Hadid arcával. Ez azonban felkorbácsolta az Izrael-pártiak indulatait, és követelték, hogy a palesztin gyökerekkel rendelkező modell ne szerepelhessen annak a cipőnek a kampányában, ami egy olyan, tragédiába fulladt olimpiához kapcsolódik, amelyen palesztin fegyveresek izraeli sportolókat öltek meg. Ezeknek a hangoknak a nyomására az Adidas eltávolította Hadidot a reklámból. A modell már jogi lépéseket fontolgatott, erre reagálva az Adidas kiadott egy bocsánatkérő közleményt hivatalos Instagram-oldalán.

Az esetet egyébként Hadid pártfogói is kommentálták. „Az, hogy egy palesztin modellnek, aki jóval 1972 után született, azt mondod, hogy nem reklámozhat egy olyan tornacipőt, amely az 1972-es olimpiához kapcsolódik, csak azért, mert ő is palesztin, a rasszizmus definíciója” – fogalmazott Mehdi Hasan egy podcastben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!