Joe Biden személyesen vesz részt Kamala Harris kampányában

2024. július 23. – 05:27

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden személyesen is részt vesz alelnöke, Kamala Harris elnökválasztási kampányában – mondta a jelenlegi amerikai elnök hétfőn, mikor becsatlakozott telefonon Kamala Harris Delaware államban tartott kampányeseményén. Biden jelenleg Covid-fertőzéssel küzd, ezért karanténban van.

Joe Biden az elnökjelöltségtől való visszalépése után először szólalt meg a nyilvánosság előtt, azt mondta: nem megy sehova, kitölti az elnöki mandátumát, ami 2025 januárjáig tart.

Joe Biden elnök vasárnap lépett vissza a demokrata elnökjelöltségtől, nem vállal be még egy ciklust. Biden Kamala Harris támogatására szólított fel. Kamala Harris megfizethető lakhatást és méltányos béreket, és a középosztály megerősítését ígérte, élesen bírálta Donald Trumpot, akiről azt mondta, hogy egykori kerületi ügyészként „ismeri a fajtáját”.

Az alelnök arról is beszélt a kampányenyeseményén, hogy elnökjelöltsége mögé beállt a Kongresszus demokrata tagjainak mintegy kétharmada, és bő egy nap alatt 81 millió dollár kampánytámogatás érkezett.

Fontos megemlíteni, hogy Harris a sok támogató nyilatkozat dacára hivatalosan nem a párt elnökjelöltje, hisz az előválasztásokon az emberek Joe Bidenre voksoltak, az így szerzett delegáltak mandátuma zömmel kötött volt. Így ők most felszabadultak, de még elvi vita megy a demokraták soraiban arról, nyílt és átlátható szavazás legyen az augusztus 19-22. közti jelöltállító konvención, vagy előre leosszák a lapokat, és Chicagóban csak a szentesítő igent mondják ki Kamala Harris jelöltségére.

(MTI, ABC7 Los Angeles)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!