Biden visszalépése után a demokrata vezetők „elsöprő többsége” támogatja Kamala Harrist

2024. július 22. – 05:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokrata Párt 57 állami pártvezetőjének „elsöprő többsége” megszavazta, hogy Joe Biden helyett Kamala Harris legyen az elnökjelölt – közölte az Állami Demokrata Bizottságok Szövetsége (ASDC).

„Büszke vagyok arra, hogy az állami pártelnökök, alelnökök és ügyvezető igazgatók országszerte elsöprő többséggel egyesülnek Kamala Harris alelnök mögött” – áll a szervezet elnöke, Ken Martin az X-en közzétett nyilatkozatában.

„Ezek az állami pártvezetők minden szinten a választások megnyerésének első vonalában állnak, és tudják, hogy ennek a választásnak a tétje nem is lehetne nagyobb” – teszi hozzá, és Harrist a legalkalmasabb személynek nevezi arra, hogy „vádat emeljen Donald Trump ellen”.

Az ASDC feladata az állami szintű demokrata pártok és tagszervezetek képviselete a Demokratikus Nemzeti Bizottságban – a párt irányító szervezetében, amely felügyeli az elnökjelölési folyamatot.

Vasárnap az X-en közzétett közleményében jelentette be Joe Biden amerikai elnök, hogy visszalép a jelöltségtől, nem indul a november 5-i elnökválasztáson. Ebben azt írta, hogy az szolgálja leginkább a Demokrata Párt és az Egyesült Államok érdekeit, ha visszalép. Ezután kizárólag arra akar koncentrálni, hogy teljesítse elnöki kötelességeit a hátralévő időben.

Biden azt is jelezte, hogy alelnökét, Kamala Harrist támogatja, azonban ettől még nem automatikus, hogy ki lesz a demokraták elnökjelöltje.

Kamala Harris alelnököt Joe Biden körülbelül fél órával a visszalépéséről szóló bejelentése után támogatta, és máris elkezdte az adománygyűjtő emaileket küldeni.

Az ActBlue, amely a nyilvános adományokat a demokrata jelölteknek irányítja, azt közölte, hogy a támogatók mostanra 46,7 millió dollárt gyűjtöttek össze.

Nagy nevű demokraták támogatják Kamala Harris elnökjelöltségét, köztük Gavin Newsom kaliforniai kormányzó – akit az elmúlt hetekben Biden lehetséges utódjaként emlegettek.

Biden kilépésével a 78 éves Donald Trump az elnökválasztás történetének legidősebb jelöltje lett. Trump leglelkesebb támogatói közül néhányan, köztük Marjorie Taylor Greene és Greg Abbott azt állítják, Trump könnyedén legyőzheti Harrist a novemberi választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!