Joe Biden visszalépése után záporozni kezdtek a demokrata kampánytámogatások

2024. július 22. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Joe Biden bejelentette, hogy kiszáll a versenyből és Kamala Harris alelnököt támogatja a 2024-es választásokon, vasárnap este ömleni kezdtek az adományok a Demokrata Párthoz – írja a Hollywood Reporter a demokratákhoz kötődő adománygyűjtő platform, az ActBlue jelentése alapján.

Az ActBlue szerint Biden és Kamala Harris bejelentései után vasárnap estig kis adományozók összesen 46,7 millió dollárt gyűjtöttek össze Harris kampányára.

A platform szerint eddig ez volt a legeredményesebb adománygyűjtő nap 2024-ben.

A New York Times ennél is tovább ment, a lap számításai szerint valószínűsíthető, hogy a vasárnapi adományok összességében az 50 millió dollárt is meghaladták, ezzel pedig 2020 óta a legtöbb adományt söpörte be egy nap alatt a Demokrata Párt.

Ez jelentős eredmény, miután az egy hónappal ezelőtti, Biden szemszögéből katasztrofálisra sikerült elnökjelölti vita után a jelentések szerint nemcsak a kiábrándultság harapózott el a demokraták körében, az adományok mértéke is jelentősen megcsappant.

Joe Biden vasárnap jelentette be visszalépését pártjának elnökjelöltségétől, ami azt jelenti, hogy a Demokrata Pártnak új jelöltet kell találnia a november 5-i elnökválasztásra. Biden azt is jelezte, hogy alelnökét, Kamala Harrist támogatja. Harris nem sokkal később bejelentette, hogy indul a párt elnökjelöltségéért. Azóta olyan vezető politikusok álltak be mögé, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, Hillary Clinton volt elnökjelölt, illetve számos demokrata szenátor és képviselő. Ettől még nem automatikus, hogy Harris lesz a demokraták elnökjelöltje, arról, hogy milyen forgatókönyvek lehetségesek az augusztus 19-22. között Chicagóban rendezett demokrata jelöltállító gyűlés előtt, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!