Ciánmérgezés okozhatta a bangkoki luxusszálloda hat vendégének halálát

2024. július 17. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

Ciánmérgezés okozhatta az egyik bangkoki luxusszálloda hat vendégének halálát. A thaiföldi rendőrség cián nyomaira bukkant az áldozatok poharában – írta az AP hírügynökség.

A holttesteket kedden találták meg a belvárosi Grand Hyatt Erawan Bangkok szállodában. A szállodai feljegyzések és a biztonsági felvételek ellenőrzése után a rendőrség megállapította, hogy az áldozatokon kívül nem volt más látogató a szobában. Trairong Piwpan, a rendőrség törvényszéki részlegének vezetője elmondta, hogy a szobában talált poharakban és termoszokban cián nyomaira bukkantak a rendőrök, de a boncolás első eredményei csak csütörtökön várhatóak.

A hat áldozat – három férfi és három nő – mind vietnámi származásúak, és ketten amerikai útlevéllel is rendelkeztek. Az életkoruk 37 és 56 év közötti. Srettha Thavisin thaiföldi miniszterelnök bejelentette, hogy az amerikai érintettség miatt az FBI-t is bevonták az ügybe.

A thaiföldi rendőrség sajtótájékoztatón mutatja be a gyilkosság helyszínét, a képen a teáscsészék, amelyekben cinán nyomait találták – Fotó: Chalinee Thirasupa / Reuters
A thaiföldi rendőrség sajtótájékoztatón mutatja be a gyilkosság helyszínét, a képen a teáscsészék, amelyekben cinán nyomait találták – Fotó: Chalinee Thirasupa / Reuters

Noppasin Punsawat, a bangkoki rendőrfőnök-helyettes az ügyről tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az eset részleteinek kivizsgálása még folyamatban van, de úgy tűnik, egy adóssággal kapcsolatos vita állhatott a gyilkosság hátterében. A halottak között lévő férj és feleség pénzt fektetett be két másik áldozatnál, ami arra utal, hogy a pénz lehetett a gyilkosság indítéka – mondta a rendőrfőnök-helyettes az áldozatok rokonaitól kapott információkra hivatkozva.

Az áldozatokat hétfő délután látták utoljára élve, amikor ételt rendeltek a szobájukba. A személyzet egy nőt látott, aki átvette a rendelést, a biztonsági kamerák felvételein pedig azt látszott, hogy a többiek nem sokkal később egyenként érkeztek meg a szobába. Senkit sem láttak távozni onnan, az ajtó pedig belülről zárva volt. Az egyik szobalány kedd délután találta meg a holttesteket, amikor nem jelentkeztek ki a szobából.

Punsawat hozzátette, egy hetedik személy, az egyik áldozat testvérének neve is szerepelt a szállodai foglalásban. Ő július 10-én hagyta el az országot, de a rendőrség úgy véli, neki nem volt köze a halálesetekhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!