Már a merénylet előtt megerősítették Trump védelmét egy iráni fenyegetés miatt

2024. július 16. – 21:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az AP forrásai szerint egy iráni fenyegetés miatt már a szombati merénylet előtt megerősítették Donald Trump egykori amerikai elnök és jelenlegi elnökjelölt biztosítását.

A fenyegetés híre először az elnök stábjához ért el, akik tájékoztatták az elnökjelölt védelméért felelős Secret Service-t. Az információt megkapta Trump testőrcsapatának feje és a kampánystáb is. A Secret Service ezek után megerősítette a biztosítását.

A fenyegetés oka az lehetett, hogy Trump adta ki a parancsot Kászim Szulejmáni iráni altábornagy meggyilkolására 2020 elején. Adrienne Watson, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetője elmondta, hogy az előző elnökség óta figyelik a Trump elleni fenyegetéseket, Irán ugyanis bosszút akar állni Szulejmáni megöléséért.

Ez a megerősített biztosítás sem volt elég, hogy megakadályozza a szombati merényletet. Az AP úgy tudja, hogy a szombati merényletnek nem volt köze a fenyegetéshez.

Donald Trump korábbi amerikai elnökre több lövést is leadott egy merénylő szombaton, a színpadtól 130 méterre levő raktárépület tetejéről. Egy találta el a republikánus politikust, aki a fülén sérült meg. A további lövések a nézők közé csapódtak, egy ember meghalt, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Trump jól van, kiengedték a kórházból, részt tudott venni a republikánus párt heti jelölőgyűlésén, ahol hivatalosan is elnökjelöltté választották. A merénylőt a helyszínt biztosító mesterlövészek azonnal lelőtték. Itt található az összes cikkünk a témában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!