Gyilkossággal vádolják a férfit, aki emberi maradványokkal teli bőröndöt hagyott egy bristoli hídon

2024. július 15. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

Kétrendbeli gyilkossággal vádolta meg a londoni rendőrség azt a férfit, aki múlt héten egy emberi maradványokkal teli bőröndöt hagyott egy hídon Bristolban – írja a Guardian.

A bristoli rendőrséghez szerdán, nem sokkal éjfél előtt érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi gyanúsan viselkedik egy bőrönddel egy hídon. A járőrök tíz percen belül a helyszínre értek, a férfi viszont addigra a bőröndöt hátrahagyva elmenekült. Nem messze onnan egy másik magára hagyott bőröndöt is találtak a rendőrök, mindkettőben emberi maradványokat fedeztek fel.

Pénteken egy londoni lakásban ugyanazokhoz a holttestekhez tartozó maradványokra bukkant a rendőrség, ez vezette őket a 34 éves, kolumbiai származású Yostin Andres Mosquerához, akit szombat reggel le is tartóztatott a rendőrség egy bristoli pályaudvaron.

A rendőrség azóta a két áldozatot is azonosította: a francia származású, de brit állampolgársággal is rendelkező, 62 éves Albert Alfonso és a 71 éves brit, Paul Longworth korábban egy párt alkottak, és együtt éltek egy lakásban a Scotts Roadon, a nyugat-londoni Shepherd's Bushban.

A rendőrség szerint Mosquera egy rövid ideig együtt élt a párral abban a Scotts Road-i lakásban, ahol a maradványokat is megtalálták.

A londoni rendőrség szerint egyelőre nem találtak bizonyítékot homofób indítékra, de az ügyet gyűlölet-bűncselekményként kezelik.

„Tudom, hogy ez a szörnyű eset nemcsak a Shepherd's Bush-i lakosok, hanem az egész londoni LMBTQ+-közösség körében aggodalmat fog kelteni. Remélem, megnyugtató hír számukra, hogy bár a vizsgálatok még folynak, és a nyomozás még viszonylag korai szakaszban van, jelenleg nem keresünk senki mást a két gyilkossággal kapcsolatban” – mondta Andy Valentine rendőrfőnök-helyettes a rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!