Elhagyhatta a kórházat Donald Trump a szombati merényletkísérlet után

2024. július 14. – 07:45

Elhagyhatta a kórházat Donald Trump a szombati merényletkísérlet után
Fotó: Rebecca Droke / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután a szombati választási gyűlésén fegyveres támadás érte, a jobb fülét találták el. A lövések után Trump a vérző füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott. A republikánus elnökjelöltet testőrei gyűrűjében vitték le a színpadról.

Tanácsadói már azt is bejelentették, hogy ott lesz a jövő heti republikánus nemzeti konvención, ahol hivatalosan is a párt elnökjelöltjének választhatják. „Trump elnök alig várja, hogy csatlakozhasson önökhöz Milwaukee-ban, amikor folytatjuk a konvenciónkat, hogy őt jelöljük az Egyesült Államok 47. elnökévé” – áll Trump stábjának közleményében. A republikánus nemzeti konvenció (RNC) hétfőn kezdődik a wisconsini Milwaukee-ban.

A hatóságok közlése szerint a támadó a nagygyűlés elkerített területén kívül, mintegy 130 méterre, egy épület tetején helyezkedett el. Merényletkísérlet miatt indítottak nyomozást. A támadóról és motivációjáról egyelőre nem közöltek részleteket, csupán annyit, hogy magányos elkövetőről van szó, és nem áll fenn további kockázat. A New York Post „megbízható forrásokra” hivatkozva azt állítja, hogy egy 20 éves pennsylvaniai férfi, bizonyos Thomas Matthew Crooks volt az elkövető.

A hatóságok a támadót ártalmatlanították, a jelentések szerint a titkosszolgálat emberei lelőtték. A rendőrségi képviselője újságírók kérdésére azt is megerősítette, hogy a támadásban egy férfi meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült a nagygyűlés közönségének tagjai közül. A támadás helyszínét lezárták, és bűnügyi helyszínként kezelik. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!