Hillary Clinton szerint félelmetes, hogy Trump olyan autokratákkal szövetkezik, mint Orbán

2024. július 13. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

"Félelmetes látni, hogy egy nagy amerikai párt vezetője olyan külföldi autokratákkal szövetkezik, mint Orbán Viktor” – írta Facebook-oldalán Hillary Clinton egykori demokrata külügyminiszter és elnökjelölt. A bejegyzést a Hvg.hu vette észre.

Clinton a két politikus múlt heti találkozójáról írt X-bejegyzéseikről készült képet osztotta meg azzal a megjegyzéssel, hogy Trump itt pontosan leleplezte, hogy ki is ő valójában, és a hogy a “békéről” alkotott elképzelése valójában az, hogy megadjon Putyinnak mindent, amit akar.

Orbán Viktor a washingtoni NATO-csúcs után találkozott a republikánus elnökjelölttel annak floridai birtokán, Mar-a-Lagóban. A találkozó után magyar miniszterelnök a Facebookon és az X-en is azt írta, a béke lehetőségeiről egyeztetett Donald Trumppal és “a nap jó híre: ő meg fogja oldani!”. Orbán egyébként a találkozót ”Békemisszió 5.0"-nak nevezte, korábban ugyanis Kijevben, Moszkvában, Pekingben és a NATO-csúcson járt. Joe Biden amerikai elnökkel viszont külön nem találkozott. Az általa békemissziónak nevezett turnét az EU tagállamai egyébként elég rossz szemmel nézik.

Orbán X-bejegyzésére reagálva Donald Trump azt írta: "Köszönöm, Viktor"! BÉKÉNEK kell lennie, mégpedig gyorsan. Túl sok ember halt meg a háborúban, aminek el se kellett volna kezdődnie".

Ezt az üzenetváltást osztotta meg Hillary Clinton, majd feltette a kérdést követőinek:

„Ön Trump oldalán áll – Orbánnal, Putyinnal és más diktátorokkal világszerte –, vagy a demokrácia oldalán?”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!