A Beryl hurrikán alatt magára hagyott egyéves kisfiúra bukkant egy kamionsofőr Louisianában

2024. július 12. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

Az autópálya melletti árokban bóklászó egyéves gyereket vett észre egy kamionsofőr kedden Louisiana államban. Mint kiderült, a kisgyerek annak a négyéves kisfiúnak a testvére, akinek a holttestét hétfőn találták meg egy közeli vízmosásban. A testvéreket az anyjuk azelőtt hagyhatta magára, hogy a Beryl hurrikán lecsapott volna az államra – írja a CNN.

A rendőrség szerint az egyéves gyerek két napot tölthetett egyedül az úttest mellett szélsőséges időjárási viszonyok között. A Beryl hurrikán vasárnap este érte el az Egyesült Államok partját Texas államban. A vihar 140 kilométer/órát elérő széllökéseket és életveszélyesnek minősített vihardagályt hozott, milliók maradtak áram nélkül. A hurrikán a Texassal szomszédos Louisianában is pusztított, rengeteg eső zúdult az államra, amit viharos széllökések kísértek.

A hatóságok hétfőn indítottak nyomozást, miután egy négyéves gyerek holttestére bukkantak az I-10-es autópálya melletti egyik pihenőhely mögötti vízmosásban a nyugat-louisianai Calcasieu Parishben, a texasi államhatár túloldalán.

A négyéves gyereket utoljára szombaton látták az édesanyjával, a 25 éves Lake Charles-i Aaliyah Jackkel és az egyéves testvérével együtt. A lousianai nőre a Mississippi állambeli Meridianban találtak rá az egyéves gyerek nélkül, ott tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy nem jelentette be a gyerekei eltűnését.

A rendőrség csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy kedden az egyéves gyereket is megtalálták egy kamionsofőr bejelentésének köszönhetően.

Reginald Walton az I-10-es autópályán haladt, amikor meglátott valamit az útpadkán. Amikor elhaladt mellette, látta, hogy egy baba az. Azonnal megállt, értesítette a rendőrséget és a gyerekhez futott.

„Ahogy odamentem hozzá, rám mosolygott, majd felállt, sírni kezdett, és felém sétált”.

A rendőrök Jack egyéves fiaként azonosították a gyereket. Kórházba szállították, majd később az állami gyermek- és családügyi minisztériumnak adták át.

Csütörtökön Jacket – aki még mindig őrizetben van Mississippiben – Louisianában gondatlanságból elkövetett emberöléssel, fiatalkorúval szembeni kegyetlenséggel és kétrendbeli eltűnt gyermek bejelentésének elmulasztásával vádolták meg.

Azt egyelőre nem tudni, az anya miért és milyen körülmények között hagyta magára a gyerekeit. Conswella Jack, Aaliyah Jack édesanyja és a gyerekek nagymamája a CNN-nek azt mondta, a lányával kötött megállapodása értelmében elsősorban ő gondoskodott a gyerekekről, de az anyjuk bármikor láthatta és elvihette őket magával. Szombaton találkoztak utoljára Conswella anyjának temetésén, ami után Aaliyah a gyerekekkel távozott. A nagymamát a hatóságok értesítették az unokája haláláról.

A nagymama csütörtökön azt mondta, még mindig nem beszélt a lányával, hogy megtudja, mi történt, és reméli, hogy hamarosan újra találkozhat életben maradt unokájával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!