Letartóztatták a számszeríjas gyilkosság feltételezett elkövetőjét

2024. július 12. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták a brit rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint három nővel is végzett számszeríjjával. A 61 éves Carol Huntot, a 28 éves Hannah Huntot és a 25 éves Louise Huntot kedd este ölték meg bushey-i otthonukban. A feltételezett elkövetőt, a 26 éves, londoni Kyle Cliffordot csütörtök este gyanúsították meg három rendbeli emberöléssel, és tartóztatták le – írja a BBC News.

Cliffordot London Enfield negyedében, egy temetőben találták meg súlyos sérülésekkel, majd kórházba szállították. Jelenleg is súlyos az állapota. Korábbi információk szerint elfogása előtt megpróbálta meglőni magát.

A rendőrség még csütörtökön megtalálta a nyílpuskát is, amivel elkövethette a férfi a gyilkosságokat. Az áldozatok a BBC lóverseny-szakkommentátora, John Hunt családtagjai – a felesége és két lánya. Barátai, ismerősei és a sportközösség tagjai sorra nyilvánítják ki részvétüket.

Csütörtökön mi is nagyobb cikkben dolgoztuk fel a Nagy-Britanniát megrázó hármas gyilkosságot. A gyilkos még a hatóságok érkezése előtt elmenekült a helyszínről, de egy biztonsági kamera felvette, hogy arra járt egy furcsán becsomagolt tárggyal a kezében. A hatóságok szerdára szabályos hajtóvadászatot indítottak, helikopterekkel és fegyveres rendőrökkel keresték a férfit Hertfordshire megyében és Észak-Londonban. A BBC szerint a férfi az észak-londoni Enfieldből származik, egy rövid ideig a brit hadseregben szolgált, és biztonsági őrként is dolgozott. A lap arról ír, Clifford Louise Hunt exe volt, ez kötötte a családhoz.

Az eset miatt újra napirendre került a számszeríjak törvényi szabályozása, ugyanis az elmúlt években már akadt hasonló halálos támadás. A számszeríjakat Nagy-Britanniában nagykorúként bárki megvásárolhatja, de a pénteken felállt új brit kormány most megfontolhatja a szigorítást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!