Miután az oroszok bombázták a kijevi gyerekkórházat, orosz diplomaták kijevi csirkét kínáltak az ENSZ-ben

2024. július 10. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Háború idején mindennek politikai jelentősége van, így az ételnek is, így vált igazán bizarrá az ENSZ Biztonsági Tanácsát éppen elnöklő orosz delegáció bankettjének menüje. Szerhij Kiszlicja ukrán ENSZ-nagykövet posztolta ki X-re az orosz delegáció július 9-i bankettjének menüjét, amin jól látható, hogy haltál és kaviár mellett kijevi csirke is szerepel az étlapon.

Vagyis egy nappal azután, hogy az orosz csapatok a háború eleje óta legsúlyosabb támadást intézték az ukrán főváros ellen, amelyben egy gyerekkórházat is találta ért, és aminek legalább 38 halálos áldozata volt, orosz ENSZ-diplomaták kijevi csirkét ettek.

Kiszlicja posztjában azt írja, a gyerekkórház elleni támadás azt mutatja, hogy Oroszország megvet minden békés kezdeményezést és csak akkor hagy fel az öldökléssel, ha már képtelen folytatni. Vaszilij Nyebenzját, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjét pedig háborús bűnösnek nevezte, aki az ukrán diplomata szerint egyenesen a pokolra kerül majd, előtte viszont fontos, hogy a vádlottak padjára is kerüljön. Hozzátette azt is, nem érti, hogy hogyan fogadhatta el bárki az orosz delegáció ebédmeghívását, és rázhat kezet a háborús bűnösökkel. Az ENSZ BT sürgősséggel összehívott szerdai ülésén amúgy elítélte az orosz erők kijevi támadását.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!