Több embert is megsebesített egy pánikba eső elefánt Srí Lankán, miután meghúzták a farkát

2024. július 7. – 21:47

Másolás

Vágólapra másolva

Pánikba esett elefánt szabadult el Srí Lankán egy vallási ceremónián tizenhárom embert megsebesítve. Az esetről készült videófelvételeken látni lehetett, hogy egy állatgondozó a felvonuláson igyekszik a nyugtalan állatot ellenőrzés alatt tartani azzal, hogy meghúzta az állat farkát. Próbálkozása azonban visszafelé sült el, és az állat a tömegbe rontott. A sérülteket kórházba kellett szállítani, de már kiengedték őket – írja az MTI.

Az elszabadult állat egyike volt a hindu felvonuláson piros-kék-arany színű leplekkel díszített elefántoknak. Az elefántok szent állatnak számítanak Srí Lankán. Állatvédők azonban kifogásolják, hogy széles körben alkalmazzák őket vallási ceremóniákon, illetve azt is, hogy az állatkínzás elleni törvényeket csak elvétve tartatják be.

Már több olyan eset is volt, hogy hangos zenével, illetve tűzijátékkal kísért felvonulásokon elefántok szabadultak el. Tavaly augusztusban például zarándokok tucatjainak kellett egy tóba ugraniuk a turisták körében is kedvelt Kandy városában, hogy elmenekülhessenek öt felzaklatott elefánt elől.

Srí Lankán hivatalos adatok szerint mintegy 200 szelídített elefántot tartanak, további 7500 viszont vadon él. A kormány ugyan megtiltotta a szabadon élő elefántok befogását, de az utóbbi években több tucat elefántborjút loptak el gyakran úgy, hogy az anyaállatokat megölték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!