Újabb segítség a családoknak: magyar rendőrök biztosítják a magyar turisták horvátországi nyaralását

2024. július 2. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar rendőri kontingens utazott Horvátországba azért, hogy a magyar turisták által leglátogatottabb helyszíneken is vigyázzanak a magyar emberek biztonságára – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel kedden. Rétvári Bence a közleményében azt írta:

„számunkra mindenhol fontos a magyar emberek biztonsága, ezért a nyári szezonban nemcsak az ország határain belül, hanem azon kívül is megerősítjük a rendőri jelenlétet a turisták által leginkább látogatott területeken”.

Hozzátette, sok magyar család számára kiemelt célpont Horvátország, ezért magyar rendőrök is segítik a horvát rendőrök munkáját a nyáron, amivel a magyar turisták biztonságát szolgálják. Az államtitkár szerint a külszolgálati feladatokat a magyar rendőrök a horvát rendőrök szolgálati idejéhez igazítva látják el, gyalog és autóval is járőröznek.

„Önálló intézkedési jogosultságuk nincs, járőrtársi feladatkörben dolgoznak párban a horvát rendőrökkel. A szolgálatteljesítési idő alatt a magyar rendőrök elsősorban tájékoztatási, prevenciós és általános járőrszolgálati feladatokat hajtanak végre, valamint folyamatos telefonos elérhetőséget biztosítanak a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak” – írta az államtitkár. A magyar rendőrök részt vesznek a turistáknak szervezett koncertek, illetve egyéb események biztosításában.

Rétvári szerint a magyar rendőrök az angol mellett horvátul is beszélnek, így a kommunikációt jelentősen megkönnyítik, ha magyar turisták fordulnak hozzájuk. A rendőrök július 1. és augusztus 30. között az Isztriai Rendőr-főkapitányságon, Pulában és a Zadar Megyei Rendőr-főkapitányságon, Zadarban látják el feladataikat.

„A rendőrök nyáron azért dolgoznak, hogy a magyar családok biztonságban tudjanak pihenni, nyaralni” – írta az államtitkár.

Hogy a magyar családok mennyien nyaralnak Horvátországban idén, arról korábban ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!