Kiemelkedően szerepeltek a magyar diákok a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

2024. július 1. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Soha nem szerepelt még olyan jól a magyar csapat a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI) több mint harminc éves története során, mint idén: a csehországi Brnóban rendezett régiós informatikai versenyen mind a négy részt vevő magyar középiskolás érmet szerzett. A diákok összesen két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza.

Abszolút első lett és aranyérmet kapott Molnár István Ádám, a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákja, és szintén aranyérmet szerzett Görömbey Tamás a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumból. De született egy magyar ezüst- és egy bronzérem is. A diákok a Neumann Társaság tehetséggondozási programjában készültek fel a versenyre, az ELTE Informatikai Karával szoros közreműködésben, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

A 31. CEOI-n induló diákok fejlett algoritmikus gondolkodást igénylő feladatok megoldásában mérték össze a tudásukat, a feladatok között szerepelt többek között nagyszámú Covid-teszt elvégzésének optimalizálása, valamint a haditengerészet admirálisának és a cseh adóhatóság bőrébe is belebújhattak a diákok az elképzelt szituációkon keresztül.

A Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát szeptemberben rendezik meg Egyiptomban, a világversenyen a mostani magyar csapatból három diákolimpikon is részt vesz majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!