Istenkáromlás vádjával meglincseltek egy turistát Pakisztánban

2024. június 21. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

Pakisztánban még ma is gyakoriak az istenkáromlás bűntette miatti kivégzések, és több olyan eset van, amikor önbíráskodás végén ölnek meg valakit. Az északnyugat-pakisztáni Madjanban most egy keresztény férfit lincseltek meg muszlimok. Erre állítólag a turistaként érkező férfi adott okot azzal, hogy felgyújtotta a muszlimok szent könyvét, a Koránt.

A BBC szerint a férfi már egy rendőrőrsön volt, amikor egy nagy csoport férfi bement érte, hogy megbüntessék istenkáromlás miatt. A rendőrök próbálták megvédeni a férfit, de nem voltak rá képesek. Nyolc rendőr meg is sérült az incidensben. Az úton felállított barikádok sem tudták megfékezni a tömeget.

A regionális rendőrfőnök, Mohammad Ali Gandapur szerint az egyik helyi mecsetben bujtották fel a lincselésre az embereket.

A lincselésről videók is készültek, a BBC szerint ezek megerősítik, hogy a férfi holttestét végigvonszolták a városon, és fel is gyújtották.

A rendőrség most több száz olyan ember ellen nyomoz, akik részt vettek a lincselésben. A lincselők között 13 évesek is voltak.

A gyilkosság hírére a külföldi turisták pánikszerűen hagyták el a várost, kiürültek a hotelek.

.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!