Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője szerint a Hamászt nem lehet felszámolni

2024. június 20. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamászt nem lehet felszámolni, a terrorszervezet egy gondolat, egy párt, ami gyökeret vert az emberek szívében – mondta az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője az izraeli 13-as csatorna műsorában adott szerda esti interjújában, írja a Time of Israel.

Daniel Hagari szóvivő szerint aki azt hiszi, hogy a Hamászt el lehet pusztítani, téved. Hagari arra is figyelmeztetett, hogy politikai síkon kell alternatívát találni a radikális iszlamista szervezetnek, ezért aki a Hamász megsemmisítéséről beszél, az félrevezeti a nyilvánosságot.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatala válaszul közleményt adott ki, amiben azt írták: a biztonsági kabinet célja továbbra is a Hamász megsemmisítése. „Az Izraeli Védelmi Erők természetesen elkötelezettek ebben” – írták.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a hét elején feloszlatta a hattagú háborús kabinetet. A lépést már széles körben várták, miután Beni Ganc tábornok távozott posztjáról. Netanjahu most várhatóan a miniszterek egy kis csoportjával, köztük Joáv Gallant védelmi miniszterrel és Ron Dermer stratégiai ügyekért felelős miniszterrel, akik korábban a háborús kabinet tagjai voltak, tart konzultációkat a gázai háborúról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!