Kilencen sérültek meg Detroitban, miután egy férfi lövöldözni kezdett egy vizes játszótéren

2024. június 16. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc ember, köztük két gyerek is megsérült szombaton Detroit egyik elővárosában, Rochester Hillsben, miután egy férfi váratlanul tüzet nyitott egy vizes játszótéren. Egy nyolcéves gyerek állapota kritikus, a támadó a lövöldözés után az otthonában öngyilkos lett – írja az AP.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 42 éves elkövető nem sokkal délután 5 után érkezett meg egy autóval a játszótérhez, ahol összesen 28 lövést adott le. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a férfi két fegyvert használt, de a helyi seriff, Mike Bouchard azt mondta, ezt egyelőre nem tudták megerősíteni.

Bouchard elmondása szerint az első 911-hívás után két perccel már a helyszínen voltak a rendőrök, akik azonnal elkezdtek elsősegélyt nyújtani a sérülteknek, és a címét is hamar megtalálták, ahol a tettes autója parkolt. A járőrök ki is szálltak ide, és megpróbálták felvenni a kapcsolatot a férfivel, de nem jártak sikerrel.

Ezután drónnal derítették fel a házat, majd ők is behatoltak, így derült ki, hogy az elkövető végzett magával. A házban találtak egy félautomata puskát is, a seriff szerint nincs kizárva, hogy a férfi egy újabb támadást tervezett. Azt már tudni lehet, hogy a tettes az anyjával élt, aki nem Rochester Hillsben lakik, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy miért nyitott tüzet szombaton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!