Már Alaszkában is problémát okoz a túl sok turista

2024. június 15. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

A túlturizmus szinte minden ismert nagyvárosban és egzotikus helyen egyre több problémával jár. Arra viszont valószínűleg kevesen gondoltak korábban, hogy a probléma eléri a nem éppen trópusinak nevezhető Alaszkát és székhelyét, Juneau városát. A Guardian írja, hogy Juneau korlátozza a kikötőjébe érkező tengerjárók utasainak számát a növekvő turizmus negatív hatásai miatt.

Ahhoz képest, hogy Juneau lakossága mindössze 32 ezer főből áll, tavaly már 1,65 millió utas érkezett a kikötőbe, ami 23%-os növekedés az addigi rekordhoz képest. Az új korlátozás értelmében vasárnaptól péntekig 16 ezer, szombaton pedig 12 ezer főt engednek csak kikötni Juneau-ban.

A helyi szakértők szerint nem tudják infrastrukturálisan tartani a tempót ennyi látogatóval, ráadásul a hajóforgalom rendkívül rossz hatással van a környezetre is. Az elmúlt években más nagyvárosokban is korlátozásokat vezettek be a tengerjáró hajókra. Velencében teljesen betiltották, Barcelonában korlátozták, Amszterdamban pedig napidíjat vezettek be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!