Megtalálhatták a Görögországban eltűnt népszerű brit tévés holttestét

2024. június 9. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap reggel egy görög szigeten megtalálták a holttestet, amelyről úgy vélik, hogy az eltűnt brit televíziós műsorvezető, Michael Mosleyé – írja az AP News a rendőrség közleménye alapján.

A rendőrség közlése szerint a holttestet egy magánhajó találta meg egy sziklás parton. A hivatalos azonosítás még folyamatban van.

A mentőegységek elhagyják a görögországi Szímiben található Agia Marinát, ahol Michael Mosley televíziós orvos és rovatvezető holttestét megtalálták – Fotó: Yui Mok – Pa Images / Getty Images
A mentőegységek elhagyják a görögországi Szímiben található Agia Marinát, ahol Michael Mosley televíziós orvos és rovatvezető holttestét megtalálták – Fotó: Yui Mok – Pa Images / Getty Images

Mosley szerdán indult sétára a görögországi Szími sziget belsejében, azóta nem került elő. A férfi korábban a parton tartózkodott a feleségével együtt, és a telefonját is ott hagyta. A helyi rendőrség még szerdán keresni kezdte Mosley-t, tűzoltók és önkéntesek is részt vettek a kutatómunkában, a szigetet helikopterrel és drónokkal is pásztázták.

Lefteris Papakalodoukas, a sziget polgármestere az Associated Pressnek azt mondta, a média képviselőivel együtt ő is a hajón volt, amikor megpillantották a holttestet közel 20 méterrel az Agia Marina strand felett a sziklás partoldal meredek lejtőjén. A polgármester szerint a férfit egy kerítés fogta fel zuhanás közben, ezért nem esett a tengerbe.

A 67 éves Mosley az úgynevezett 5:2-es diéta egyik legismertebb népszerűsítője, 2013-ban megjelent könyvében azt javasolta, hogy öt napig szinte bármit ehetnek az emberek, de ezt két olyan napnak kell követnie, amikor minimális kalóriamennyiséget visznek be. Ez az időszakos böjt szerinte segít a testsúlycsökkentésben, a vércukorszint-szabályozásban és a gyulladási folyamatok csökkentésében.

Mosley elképzeléseit tévéműsorokban is népszerűsítette. a BBC-n a Bízzon bennem, orvos vagyok című sorozat ment, míg a Channel 4-en a Ki tette Britanniát kövérré? című doku-realityje, a BBC 2014-es, Fertőzött! Élet parazitákkal című műsorában szándékosan fertőzte meg magát parazitákkal, hogy többet tudjon meg róluk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!