Egy görög szigeten eltűnt az 5:2-es diéta népszerűsítője, Michael Mosley

2024. június 7. – 06:46

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken újult erőkkel keresik a görögországi Szími szigetén a BBC népszerű tévését, a 67 éves Michael Mosley-t, akit szerdán láttak utoljára.

Mosley szerdán indult sétára a sziget belsejében, és azóta nem került elő. A férfi korábban a parton tartózkodott a feleségével együtt, és a telefonját is ott hagyta.

A helyi rendőrség még szerdán keresni kezdte Mosley-t, tűzoltók és önkéntesek is részt vesznek a kutatómunkában, a szigetet helikopterrel és drónokkal is pásztázzák, valamint átnézik a biztonsági kamerák felvételeit is.

A keresés a sziget Pedi nevű területére összpontosul, miután egy nő ott vélte látni szerdán Mosley-t, nyilatkozta a BBC-nek Iliász Haszkasz alpolgármester. Ezt a területet veszélyesnek tartják, de a tévés az úton haladt, biztonságban volt, amikor látták. Tűzoltók szerint elképzelhetetlen, hogy Mosley még mindig azon a területen tartózkodna, így valami történt vele. Elefteriosz Papakalodukasz polgármester szerint egy másik útra térhetett vagy beleeshetett a tengerbe.

Mosley az úgynevezett 5:2-es diéta egyik legismertebb népszerűsítője, 2013-ban megjelent könyvében azt javasolta, hogy öt napig szinte bármit ehetnek az emberek, de ezt két olyan napnak kell követnie, amikor minimális kalóriamennyiséget visznek be. Ez az időszakos böjt szerinte segít a testsúlycsökkentésben, a vércukorszint-szabályozásban és a gyulladási folyamatok csökkentésében.

Mosley elképzeléseit tévéműsorokban is népszerűsíti. a BBC-n a Bízzon bennem, orvos vagyok című sorozat ment, míg a Channel 4-en a Ki tette Britanniát kövérré? című doku-realityje, a BBC 2014-es, Fertőzött! Élet parazitákkal című műsorában szándékosan fertőzte meg magát parazitákkal, hogy többet tudjon meg róluk.

(via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!