Katalin hercegné az Ír Gárda tiszteletbeli ezredeseként a jövő heti ezredesi szemlét is kihagyja

2024. június 9. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Katalin hercegné levélben kért bocsánatot az Ír Gárdától, amiért annak tiszteletbeli ezredeseként nem tud részt venni a jövő heti ezredesi szemlén – írja az ABC News. A hercegné a folyamatban lévő rákos kezelése miatt a napokban a ceremónia utolsó próbájáról is lemaradt, így már biztosan nem vesz részt a rendezvényen.

Idén az ír gárda vezeti a Trooping the Colourt, a király hivatalos születésnapját ünneplő katonai parádét. Katalinnak szombaton kellett volna részt vennie a főpróbán.

„Továbbra is nagy megtiszteltetés az önök ezredesének lenni, és nagyon sajnálom, hogy nem tudok tisztelegni az idei ezredesi szemlén. Kérem, adják át bocsánatkérésemet az egész ezrednek, ugyanakkor remélem, hogy hamarosan ismét képviselhetem önöket” – írta az Ír Gárdának címzett levelében, amelyet az ezred osztott meg az X-oldalán.

„Továbbra is sok sikert kívánunk Ő Királyi Fenségének a felépüléséhez, és a legjobb kívánságainkat küldjük neki” – írta az Ír Gárda.

A Kensington-palota eddig megerősíteni vagy cáfolni sem akarta, hogy Katalin hercegné részt vesz-e az eseményen. Károly király, akit szintén rákkal kezelnek, megerősítette részvételét. A tavalyi felvonuláson lovon ülve vett részt, idén egészségügyi okokból kocsiban fog utazni.

Katalin hercegné az év elején hasi műtéten esett át, utána pedig hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől. Vilmos herceg felesége március 22-én jelentette be, hogy rákos sejteket találtak nála, és kemoterápiás kezelést kap. Elmondása szerint januárban, az alhasi műtétje előtt még nem tudták, hogy rákos sejtek is jelen lennének a szervezetében, de a beavatkozás után a tesztek már kimutatták azokat. A hercegné szerint sokként érte családját a hír, és jelenleg a kemoterápia kezdeti fázisában van. Azóta semmilyen nyilvános rendezvényen nem vett részt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!