Fűtől enyhén bódultan is vezethetnek a német sofőrök

2024. június 7. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából egy pohár sör hatásának megfelelő füvet fogyaszthatnak vezetés közben a németek a Bundestag új jogszabálya szerint – írja a Deutsche Welle. A német parlament alsóházának új törvénye 3,5 nanogramm/milliliterben határozta meg a vérben lévő THC maximális mennyiségét. Németországban nem jár büntetés az egy pohár sör vagy bor elfogyasztásának megfelelő véralkoholszintért.

A szabályozás értelmében alkoholt és füvet nem lehet egyszerre fogyasztani vezetés közben, és teljes kannabisztilalom vonatkozik majd a frissen jogosítványt szerzőkre is.

A német törvényhozás azt azonban megszavazta, hogy a szövetségi tartományok szigorúbban szabályozhassák a kannabisztermesztő farmokat, amelyek július 1-jétől legálisan termeszthetnek és szállíthatnak marihuánát a tagjaiknak. Ennek köszönhetően a tartományok regionálisan korlátozhatják a farmok méretét és az ott termesztett fű mennyiségét.

Németországban még áprilisban legalizálták a marihuána termesztését és fogyasztását, a törvény szerint nyilvános helyen maximum 25 gramm, míg otthon 50 gramm fű lehet a 18 év felettieknél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!