Börtönbe kerül a bántalmazó férj, akinek esküvőjén felbukkant a netet megőrjítő ruha

2024. június 6. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Keir és Grace Johnston esküvője annak idején, 2015-ben szó szerint világraszóló lagzi lett, méghozzá a férfi leendő anyósának ruhája miatt. Optikai csalódás okán pörgött ugyanis a vita az interneten arról, vajon az elvileg fekete-kék színű öltözetet miért látja baromi sok ember szürke/fehér-aranynak látta.

Hamar kiderült, a sötét árnyalatú ruhának van egy még sötétebb árnyalata, vagy legalábbis a ruhához kötődő, híressé lett párnak: a 38 éves Keir Johnston ugyanis súlyos családon belüli bántalmazó. Az ügy bíróságig jutott, a vádak szerint a férj közel 11 éven át folytatott súlyos családon belüli erőszakot házastársával szemben, végül megpróbálta megölni.

Johnston 2019 áprilisa és 2022 márciusa között a feleségét rendszeresen a falhoz szorította, fojtogatta, azzal fenyegette, hogy megöli, és egy késsel hadonászott felé. Állítólag olyan is előfordult, hogy megpróbált bejutni egy járműbe, amelyben a felesége ült, és a nyitott ablakon keresztül megütötte, és kirángatta egy kocsmából, miután a nő nem volt hajlandó vele menni. Emellett a bántalmazók szokásához híven elszigetelte feleségét a barátaitól, figyelte a mozgását és a pénzügyeit.

A Sky News arról ír, Johnstont négy és fél év börtönre ítélték agresszív viselkedése miatt egy glasgow-i bíróságon. A bíró röviden elmondta, mit érzett az áldozat a fojtogatás közben: „Kezdetben képes volt sikoltani. Féltette az életét, és azt hitte, ön meg akarja ölni őt. Nagyon erőteljes volt. A fojtogatás kb. 20 másodpercig tartott. Ő nem vesztette el az eszméletét, de nagyon közel érezte magát ehhez.”

Dacára annak, hogy a házasság milyen jól indult – a ruha miatt még Ellen DeGeneres show-jába is meghívták őket, pénzt és grenadai luxusutat is kaptak –, Johnston abuzív magatartása hamar kiütközött. Érdekesség, hogy a védelem elismerte Johnston tettét, de közölte, „valószínűleg a szerelem tartotta őket együtt”. A bíró ugyan elismerte, hogy Johnston terápiára ment önként, büntetlen előéletű és hogy vannak személyiségzavarai, de felesége életét veszélyeztette. A börtönbüntetés mellett tíz évre el is tiltották a nő közeléből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!