Emlékeznek még az internethíres fekete-kék (fehér-arany) ruhára? Nagyon rossz vége lett a házasságnak, ami miatt megismertük

2023. július 15. – 23:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az internet különös hely, néha egészen váratlan hülyeségek képesek élénk, akár globális szintű diskurzust generálni. 2015-ben például volt pár hét, amikor hatalmasat ment egy korábbi brit esküvőn lefotózott alkalmi ruha, ami elvileg fekete-kék színű volt, de az emberek nagy része a fotón szürke/fehér-aranynak látta. A témán hetekig pörögtek tízezrek (minimum), pedig a megfejtés az emberi színlátással, a színek agyi dekódolásával kapcsolatos sima biológiai alapműködésből következett. A ruha akkora hírnévre tett szert, hogy Wikipedia-oldalának egyszerűen ennyi a neve: The dress.

Forrás: Világháló
Forrás: Világháló

A Guardian most, 2023-ban meglepő szálon szedte elő A Ruhát: kiderült, hogy a házasságkötésnek, amelyen feltűnt, nagyon rossz vége lett, a férj az esküvő után éveken keresztül terrorizálta a feleségét. A most 38 éves Keir Johnston – akinek leendő anyósa viselte a hírhedt ruhát a ceremónián – a vádak szerint közel 11 éven át folytatott súlyos családon belüli erőszakot házastársával szemben, végül megpróbálta megölni.

A történtekről részletesen beszámoló Times szerint Johnston 2019 áprilisa és 2022 márciusa között a feleségét rendszeresen a falhoz szorította, fojtogatta, azzal fenyegette, hogy megöli, és egy késsel hadonászott felé. Állítólag olyan is előfordult, hogy megpróbált bejutni egy járműbe, amelyben a felesége ült, és a nyitott ablakon keresztül megütötte, és kirángatta egy kocsmából, miután a nő nem volt hajlandó vele menni. Emellett a bántalmazók szokásához híven elszigetelte feleségét a barátaitól, figyelte a mozgását és a pénzügyeit.

A férfi hétfőn a glasgow-i bíróság előtt tagadta az ellene felhozott vádakat, az ügyben előzetes meghallgatások következnek, mielőtt 2024-ben tárgyalásra kerülne sor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!