Vesztegetés elfogadásával vádolják az Egyesült Államok haditengerészetének volt admirálisát

2024. június 1. – 18:20

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott admirálisát, akit azzal vádolnak, hogy egy évi félmillió dolláros fizetéssel kecsegtető állásajánlatért cserébe jóváhagyta, hogy a haditengerészet egy olyan meg nem nevezett céggel kössön képzési szerződést, amellyel korábban már felmondták egy hasonló megállapodást, írja a BBC.

A beszámoló szerint Robert Burke akár 30 év börtönbüntetést is kaphat, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a Miamiban pénteken megtartott első meghallgatásán ártatlannak vallotta magát. A 62 éves férfin kívül szintén őrizetbe került a cég két vezetője is, akikkel a vádirat szerint hivatali ideje alatt Washingtonban találkozott Burke, majd a cég aláírta a szerződést a haditengerészettel.

A katonai szervezet korábban második legmagasabb rangú vezetője Európában, Oroszországban és Afrikában zajló műveleteket irányított nyugdíjazása előtt. Az ügyész egy interjúban azt mondta, hogy a törvény nem tesz kivételt az admirálisokkal vagy vezérigazgatókkal, a kenőpénzt fizetőket és a vesztegetést elfogadókat pedig felelősségre kell vonni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!