Halálos baleset történt az amszterdami reptéren, járó hajtómű szippantott be egy embert

2024. május 29. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ember meghalt az amszterdami Schiphol repülőtéren, miután beszippantotta egy repülőgép járó hajtóműve – írta a Sky News.

A holland KLM légitársaság közleményében azt írta, a KL1341-es járat (egy Embraer 190-es típusú repülőgép) a dániai Billundba tartott volna, a felszálláshoz készülődtek, amikor a halálos baleset történt. „Jelenleg gondoskodunk azokról az utasokról és alkalmazottakról, akik szemtanúi voltak a schipholi incidensnek. A körülményeket jelenleg vizsgálják” – írták. A rendőrség nyomozást indított a baleset miatt.

A repülőgép a futópályához gurult, és éppen felszállni készült, amikor leállították, miután szabálytalanságot észleltek a hajtóműnél – mondta a holland katonai rendőrség egyik forrása a Telegraphnak.

„Szörnyű incidens történt, amelyben egy személy a repülőgép hajtóművében kötött ki” – mondta az ANP holland hírügynökségnek a reptér szóvivője. „Gondolataink a hozzátartozókkal vannak, és segítséget nyújtunk azoknak az utasoknak és kollégáknak, akik szemtanúi voltak az esetnek” – tette hozzá.

Az NL Times beszámolója szerint az esetet nem sokkal délután 3 óra után jelentették a hatóságoknak. A mentők nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. A hatóságok még nem azonosították az áldozatot, így egyelőre nem tudni, hogy magánszemélyről vagy egy repülőtéri alkalmazottról van-e szó. A holland biztonsági tanács (OVV) is ki fogja vizsgálni az esetet, három nyomozót küldtek a helyszínre, hogy elvégezzék az első vizsgálatot – mondta az OVV szóvivője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!