Százhúsz métert szánkázott lefelé egy kanyon oldalában, karcolásokkal megúszta az amerikai férfi

2024. május 28. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

Viszonylag szerencsésen megúszta a balesetét az a 19 éves amerikai férfi, aki szombaton Washington állam egyik kanyonjában csúszott meg és csúszott le 120 métert a rendkívül meredek falon, írta az NBC News.

A férfi az egyik legmagasabb amerikai vasúti híd, a High Steel Bridge környékén túrázott, és a helyi tűzoltóparancsnok, Matthew Wealander szerint egy vízmosásban ereszkedett lefelé, amikor elesett. Nem ő volt az első, aki ösvény helyett vízmosást választott. A túrázó százhúsz métert csúszott, csak a kanyon mélyén lévő Skokomish folyónál állt meg.

A tűzoltók a High Steel Bridge-re is kötelet rögzítve használva mentették ki a csak kisebb sérüléseket szenvedett fiút, aki Wealander szerint hihetetlenül szerencsés azért, mert életben maradt.

A hatóságok felszólították az embereket arra, hogy ne túrázzanak a környéken, mert az nemcsak rájuk, hanem a miattuk kihívott mentőcsapatokra is veszélyes. Évente többen halnak meg a környéken, előfordult már, hogy öngyilkosságot is követtek el a hídnál.

A hatóságok emlékeztették az embereket, hogy ne túrázzanak a környéken, amely szerintük veszélyes a sétálókra és a mentőkre egyaránt. Évente öt-tíz ember hal meg ott, és néhány öngyilkosságot is jelentettek a környéken. Az egyik mentésben részt vevő rendőr azt mondta, hogy ugyan vannak figyelmeztető táblák kihelyezve, de azokat rendszeresen figyelmen kívül hagyják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!