Több mint 300 embert temetett maga alá egy földcsuszamlás Pápua Új-Guineában

2024. május 25. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddigi becslések szerint 300-nál is több embert és megközelítőleg 1100 házat temetett maga alá egy hatalmas földcsuszamlás Pápua Új-Guineában. A csendes-óceáni sziget Kaokalam nevű faluját szinte a földdel tette egyenlővé a katasztrófa, számolt be a Reuters.

Fotó: Emmanuel Eralia
Fotó: Emmanuel Eralia

A csuszamlás helyi idő szerint pénteken hajnali 3 óra körül érte el a fővárostól, Port Moresby-től mintegy 600 kilométerre északnyugatra fekvő Enga tartományban lévő Kaokalam falut, de ezen kívül még öt másik település is érintett.

A pápua új-guineai hatóságok folyamatosan kutatnak az áldozatok után, és dolgoznak a károk felmérésén. Az ausztrál nemzeti műsorszolgáltató szombaton arról számolt be, hogy eddig négy holttestet hoztak ki a területről, miután a mentőcsapatok elérték a ritkán lakott területet, de a halálos áldozatok száma várhatóan emelkedni fog.

A földcsuszamlás elzárta az autópálya felé vezető utakat is, így csak helikopterrel lehet megközelíteni a területet. Egy helyi lakos által a közösségi médiában közzétett felvételen az látszik, amint emberek sziklákon, kidőlt fákon és földkupacokon átmászva keresik a túlélőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!