Motorbalesetet szenvedett a cseh elnök, rövid megfigyelésre kórházba szállították

2024. május 24. – 07:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh elnök, ami után kórházba szállították – közölte a hivatala. Hozzátették, az államfő nem sérült meg súlyosan a csütörtöki balesetben, de „rövid megfigyelésre” a prágai Központi Katonai Kórházba szállították. További részleteket nem közöltek az esetről – írta a BBC.

A cseh rendőrség azt közölte, nem vizsgálják a baleset körülményeit, mert az nem a közúton, hanem egy zárt versenypályán történt. Az elnöki hivatal pénteki közleményében arról írt, hogy Pavel a terepmotorozást gyakorolta a versenypályán, és lassan motorozott, amikor a baleset történt. Az elnök jelenleg otthonában lábadozik, jövő heti programjait nem befolyásolja a baleset, és tervezett külföldi útját sem halasztja el – írta az MTI.

A 62 éves Petr Pavel ismert a motorok iránti szenvedélyéről, a beszámolók szerint egy BMW R1200 GS típusú motorral versenyzett, amikor a baleset érte. Nem a mostani az első eset, hogy a hobbija miatt bajba került: tavaly nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie, miután sisak nélkül látták motorozni.

Pavelt idén áprilisban is érte egy kisebb baleset: a szemöldöke közelében szenvedett zúzódást, miközben egy optikával felszerelt puskával lőtt egy lőtéren – közölte akkor a hivatala.

A volt magas rangú NATO-tábornokot 2023 márciusában választották meg Csehország elnökévé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!