Schumacher családja kártérítést kap egy német magazin mesterséges intelligenciával generált interjúja miatt

2024. május 23. – 07:49

Másolás

Vágólapra másolva

Michael Schumacher családja 200 000 eurót (közel 77,5 millió forintot) kap egy német magazintól, amely egyik tavalyi számának címlapján azt állította, hogy exkluzív interjút közöl a Forma–1-es legendával, miközben a cikk szövegét mesterséges intelligencia írta, erősítette meg a Schumacher család az ESPN-nek.

Tavaly áprilisban a Die Aktuelle címlapján a „Michael Schumacher, az első interjú” felirat ígérte az interjút a többszörös világbajnok pilótával, akit a 2013 decemberében, síbalesetben elszenvedett súlyos agysérülése óta nem láthatott a nyilvánosság. A lapban megjelent, Schumacherrel készített „interjúnak” csak a végén derült ki, hogy azt teljes egészében az AI készítette. A sportoló családja ezután perelte be a lapot, egy müncheni bíróság pedig kártérítésre kötelezte a Funke médiacsoportot, amely már tavaly bocsánatot kért a családtól, és szerződést bontott a cikk megjelenéséért felelős főszerkesztővel is. A kiadó a weboldalán megosztott közleményében akkor azt írta:

„Ennek az ízléstelen és félrevezető cikknek soha nem lett volna szabad megjelennie. Semmiképpen sem felel meg az újságírás azon normáinak, amelyeket mi és az olvasóink is elvárunk.”

A Ferrari egykori versenyzőjének balesete óta a családja mindent megtesz Schumacher privát szférájának biztosításáért, állapotáról csak a hozzájuk legközelebb állókkal osztanak meg információkat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!